Mégis lesz idén budapesti karácsonyi vásár, de nem a megszokott módon

karácsony online karácsonyi vásár adventi vásár Budapest koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus miatt a téli időszak legjobban várt karácsonyi vásárairól is le kellett mondanunk, legalábbis eddig így tudtuk, viszont mégis született egy köztes megoldás, idén speciális módon, online tartják meg a budapesti karácsonyi vásárt.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja, ami rengeteg embert vonz minden évben.

Idén azonban a fővárosban a koronavírus-fertőzés miatt elmarad a vásár, ehelyett

a szervezők készítettek egy online oldalt, ahol megismerhetjük a különféle kézműveseket, készítőket, akiktől az oldalon keresztül vásárolhatunk idén is hazai termékeket, egyedi ajándékokat

- írja az Origo.

A koronavírus miatt idén elmarad a hagyományos karácsonyi vásár Forrás: Antissimo/commons.wikimedia.org

"A hazai kézműves- és kreatívipar támogatása talán még soha nem volt ennyire fontos, mint most. Komolyan vesszük a koronavírus-járvány következtében kialakult problémákat, ezért a Budapesti karácsony kampányunk során

arra kérjük a lakosságot, hogy hazai kézműves alkotóktól, iparművészektől válasszanak ajándékot az idei ünnepekre, ezzel is támogatva őket. Kis ajándék is nagy segítség kézműveseknek"

- mondta Faix Csaba,a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.