Benkő László fia: „Azt gondoltuk, túlvagyunk a nehezén”

Benkő Balázs gyász Benkő László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Omega billentyűsének fia elárulta, úgy tűnt, Benkő László már jól van, hiszen újra próbált, tornázni kezdett. Nem gondolták volna, hogy amikor befeküdt a kórházba a vizsgálatok miatt, többé már nem jön ki onnan.

Benkő Balázs szinte még ma sem tudja elhinni, hogy édesapja elment. Ugyanis az utóbbi időszak bizakodásra adott okot a családnak, azt gondolták, végre jól van az Omega zenésze.

„Még képtelen vagyok az elmúlt hetekről, hónapokról beszélni. Olykor jönnek elő bennem a képek, és megszólalni sem tudok. Apu valóban jobban volt, amikor elkísértem a próbára, hogy hosszú idő után újra hangszer mögé üljön, tele volt életkedvvel. Aztán amikor a fotós szeme láttára nekiállt tornázni, súlyzózni, szobabiciklizni, azt gondoltam, s azt gondoltuk valamennyien, hogy talán túl van a nehezén" – árulta el a Blikknek.

Benkő László fia szerint a zenész jobban volt az utóbbi időben. Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Amikor befeküdt a kórházba néhány vizsgálatra, biztosak voltak benne, hogy pár nap múlva kiengedik.

Mentünk hozzá mindennap, mert úgy gondoltuk, a jelenlétünk, a szeretetünk segít neki megharcolni az újabb és újabb betegséggel. Akkor is ott voltunk, amikor bekövetkezett a tragédia. Fogtuk apu kezét, amikor itt hagyott bennünket..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.