Kiderült: ennyi alvásra lenne szükségünk minden egyes éjszaka

Forrás: Thinkstock -
pihenés relaxáció alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alvásszakértő, Dr. Zac Turner elmagyarázta az alváshiány mind a szellemi és a testi egészségünkre is negatív hatással van.  Ennyit kéne aludnunk mindennap a kiegyensúlyozott élethez, valamint elárult egy tippet is: ezt ajánlott csinálni elalvás előtt.

Éjszakánként minimum hét óra alvásra van szükségünk. Nem is gondolnánk, de 1-2 óra rengeteget számíthat a mindennapokban. A szakértő kérdésre egy fiatal olvasó azt állította, hogy napi öt órát alszik, de teljesen jól érzi magát. Dr. Turner pedig erre reagálva hozzátette, hogy plusz két óra alvás évente az 730 óra, ami óriási különbséget jelent az egészség és a jólét szempontjából. Tehát ör óra helyett próblkozzanak meg inkább a héttel. Hozzátette azt is, hogy az alváshiányos emberek hasonló reakciókat mutatnak, mint amikor ittasak - írja a Dailystar.

Forrás: Thinkstock

A szakértő szerint a legjobb megoldás elalvás előtt az, ha kikapcsoljuk a tévét, laptopot és a telefonunkat sem lapozgatjuk. Tegyük félre azt is és a sötét szobában próbáljuk magunkat álomba ringatni, ha mindezt megfogadjuk nagyobb eséllyel pihentető éjszakában lehet részünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.