Pécsi Ildikó utolsó heteiben a temetésére készült - Érezte, hogy közel a vég

Forrás: smagpictures.com/Olajos Piroska -
halál színésznő temetés elmúlás Pécsi Ildikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikó december 5-én hunyt el. A díva nem volt képes imádott férje, Szűcs Lajos nélkül élni, alig öt hónappal élte túl őt. A színésznő már hettekkel ezelőtt elkezdte szervezni a saját temetését - írja a Blikk.

Férje elvesztés után Pécsi Ildikó egyre rosszabbul lett. Egyre csak fogyott, idejét bezárkózva, magányosan tölötte. Novemberre már annyira legyengült, hogy éjjel-nappal álpoló vigyázott rá.

Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos Forrás: smagpictures.com/Olajos Piroska

"Egy ideig jobb kedvre derült a színházi próbákon, vagy amikor meglátogattam és énekeltünk, verseket mondtunk, de aztán már ehhez sem volt kedve. Nem akart kórházba menni, nem volt értelme. A legjobb szívű ember volt, akit valaha ismertem, egész életében határozottan tudta, mit akar. Másfél hete még elmondta, hogy hamvasztást szeretne, eltervezte temetését is, kijelölte, hogy legkedvesebb kolléganője, Papadimitriu Athina, akit lányaként szeretett, mondjon neki búcsúbeszédet" - mondta a lapnak a család egyik barátja.

L. Péterfi Csaba, aki Gödöllő Önkormányzatának sajtószóvivője és Pécsi Ildikó fogadott fia, így nyilatkozott:
"Ildikó tíz éve döntött el, hogy végső nyughelye férjével együtt a máriabesnyői temetőben lesz. Pár éve keresztszülei sírjának közelében választotta ki a helyszínt, és a város megvásárolta a sírhelyet, hiszen mindketten Gödöllő Díszpolgárai, akik életük ötven évét itt élték le a legnagyobb szeretetben. Pécsi Ildikót Gödöllő saját halottjának tekinti."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.