letartóztatás csalás Hajdú Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt Hajdú Péter, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést is kapott, ezért ő maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

Nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás Hajdú Péter és két társa ellen.

"Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk" - nyilatkozta a Blikknek Hajdú.

Life TV

„Az ítélet meghozatalánál a bíróság több enyhítő körülményt is figyelembe vehet. Az előzetes mentesítés értelmében az érintett felet semmilyen joghátrány nem éri az ítélet kapcsán. Jelen esetben például nem tiltják el a közügyek gyakorlásától, így maradhat cégvezető is. Büntetlen előéletű marad, a bíróság erről saját jogkörben vagy védői indítványra dönthet, például azért, mert az elkövetett bűncselekmény hatása a társadalomra csekély mértékben veszélyes, annak köszönhetően hogy a terhelt a vádirat benyújtásáig a vagyoni hátrányt megtérítette" – magyarázta a Blikknek dr. Szilágyi Roland, az ügyben nem résztvevő ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.