Utolsó napjáig dolgozott emlékiratain Pécsi Ildikó

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
halál Pécsi Ildikó munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikó tíz évig írta le élete és pályája nagy fordulatait, de a boldogságát és szomorúságát is egyaránt. A színésznő nem tudta befejezni a könyvet, ám a halála előtt a fogadott fiára, L. Péterfi Csabára bízta ezeket az iratokat, de a vér szerinti fia, Szűcs Csaba dönthet arról, hogy valaha nyilvánosságra hozzák mindezeket.

„A félig kész kéziratait nekem adta át Ildikó. Ezenkívül még hangfelvételen rögzítettem azokat a történeteket, amelyeket nem maradt ideje papírra vetni. Attól függetlenül, hogy Ildikó rám bízta, a fia, Csaba döntése lesz, befejezzük-e vagy sem, de ő most – érthetően – a gyásszal van elfoglalva, nagyon megrendült, nem akar még ezzel foglalkozni. Ildikó szóban elmondta, hogy szeretné kiadni, de a halálával megváltozott a helyzet, hiszen a szellemi tulajdonával is a majdani örököse rendelkezik" – kezdte a Blikknek a művésznő jó barátja, L. Péterfi Csaba.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Ildikó többször megváltoztatta a végakaratát, amiben – kifejezett kérésemre – nem kerültem bele. Sokkal többet kaptam tőle az anyagi javaknál 20 évi kapcsolatunk alatt. Rengeteget beszélt nekem Ildikó a végakaratáról, azt is elárulta, hogy kinek mit szeretett volna adni" – tette hozzá.

Pécsi Ildikó férje, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó halála után, a család barátjára, dr. Magyar György ügyvédre bízta a végrendeletét.

„Pécsi Ildikó korábban bízta a végakaratát az irodánkra. Haláleseti rendelkezés nélkül az öröklés rendje szerint minden ingó és ingatlan vagyona az elhunyt egyenesági leszármazottját, vagyis Pécsi Ildikó egyetlen fiát illette volna meg. A végrendelkező viszont bárkit megjelölhet örökösként, például unokát, ápolót, munkatársat, akár a takarítónőjét vagy más hozzátartozóját, barátját is" – mondta az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.