Azt kérik az állatvédők, mentesítsék őket a kijárási korlátozás alól szilveszter éjszaka

Forrás: markito/Pixabay -
szilveszter kijárási tilalom állatvédők kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy idén tilos a tűzijátékok árusítása, az állatvédők attól tartanak, hogy a tilalom ellenére is durrogtatni fognak. 

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, egy újságírói kérdésre válaszolva mondta el, hogy betiltják a petárdaárusítást. Mivel jogszabály még nem született, csak találgatni lehet, de többen úgy tartják, hogy csak a 3-as kategóriájú tűzijátékokat tiltják be, de az 1-2. kategóriába tartozókra a tiltás nem vonatkozik majd. Utóbbiak csak magánterületen használhatóak, így a kijárási tilalomtól függetlenül a kertből és az erkélyről fellőhetőek.

Tornóczky Anita állatvédő abban bízik, hogy minden, hangot kibocsátó tűzijátékot betiltanak idén, tehát a kettes kategóriájút is.

"Azt kérelmeztük, hogy az önkéntes állatvédők szilveszter éjszaka a kijárási korlátozás ellenére tartózkodhassanak az utcán, hogy segíteni tudjanak, ha kell. Persze csak azokat, akiket nyilvántartásba vesznek"

-mondta a Ripostnak.

Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzijáték önmagában veszélyes és ártalmas az állatokra: a négylábú idegrendszere dönti el, hogy mennyire viseli meg a hang- és fényhatás.

Forrás: markito/Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.