Nem készült fel a -57 fokos hidegre: halálra fagyott autójában egy 18 éves fiú

Forrás: Shutterstock -
tragédia autó halálra fagyott fagyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két 18 éves orosz fiú a Google Maps navigációs rendszerét használva próbáltak hazajutni, ám a térképe egy olyan általa rövidebbnek vélt utat ajánlott nekik, ami már a hetvenes évek óta használaton kívül volt. Az autó a hatalmas hóban lerobbant, nem volt térerő, így nem tudtak segítséget hívni. Az egyik fiú halálra fagyott, a társa pedig még egy hétig mellette küzdött az életéért.

A fiúk nem számoltak a farkasordító hideggel, így ahogy az autó egyre jobban kihűlt, szembe kellett nézniuk a legrosszabbal. A 18 éves Szergej Usztinov végül nem bírta és halálra fagyott a Toyota típusú gépkocsiban. Barátjára, Vlagyiszlav Isztominra egy héttel később találtak rá súlyos fagyási sérülésekkel, miután a rendőrség keresni kezdte őket - írja a The Sun.

Vlagyiszlavot életveszélyes fagyási sérülésekkel szállították kórházba. Az orvosok jelenleg is küzdenek az életéért.

Eleinte próbáltak tüzet rakni az autó mellett, hogy túléljék a -50 fokos hideget. Ezért a kocsi egyik abroncsát elégették, a többit azonban nem tudták leszedni, így nem sikerült kellően átmelegedniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.