II. Erzsébet brit királynő brit királyi család hagyomány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család számára igazán rendhagyó lesz az idei karácsony, amellett, hogy nem tölthetik együtt az ünnepeket, egy 30 éves hagyományt is meg kell szakítaniuk. 

II. Erzsébet brit királynő biztosan nem fogja soha elfelejteni az idei karácsonyt, hiszen sok minden máshogyan alakul majd, mint a korábbi években.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a királynő nagyon csalódott volt, mikor kiderült, hogy a járvány terjedésének megállítása érdekében bevezetett szabályok értelmében családja nélkül kell karácsonyoznia. Ha ez még nem lenne elég, most újabb hagyományt kell idén megszakítania - íjra az Express.

II. Erzsébet brit királynő rendhagyó karácsonynak néz elébe Forrás: AFP/Aaron Chown

A 94 éves uralkodó ugyanis úgy döntött, hogy idén nem köszöntik a hűséges rajongókat, támogatókat a Szent Mária Magdaléna-templom előtt, amire egyébként minden évben a karácsonyi szentmisét követően sor kerül. Ez egy szomorú, bár felelősségteljes döntés, hiszen így elkerülhető, hogy az óriási tömegben továbbterjedjen a koronavírus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.