Számít, mikor alszik el a gyermeked: ezért fektesd le 9 előtt

Forrás: AFP/Photononstop -
fektetés gyermek alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alvási szokások igenis befolyásolják és nagy hatással bírnak a gyerekek kognitív fejlődésére és teljesítőképességére. Emellett pedig számtalan magyarázat bizonyítja, miért érdemes időben lefektetni a gyerkőcöt.

Természetesen a tudományos magyarázat előtt fontos indok, hogy a gyerekeknek ebben a korban még szükségük van a megfelelő mennyiségű alvásra. A fejlődő szervezetnek simán kell az a 8-10 óra, ettől a gyerekek aktívabbak lesznek, és ügyesebben fókuszálnak, ezzel párhuzamosan pedig jobban fejlődnek és jobban teljesítenek a feladatokban - írja BrightSide.

Forrás: AFP/Photononstop

A másik ok pedig a növekedési hormonok termelődése. Leegyszerűsítve, ennek a hormonnak a termelődése az alvás negyedik szakaszában indul be, tehát nagyjából 12 és hajnali 1 óra között.Ekképpen ha a gyerek későn jut ágyba, ez eltolódhat, így alvás közben nem kap annyi növekedési hormont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.