Így válassz kutyafajtát: ezek a személyiségtípusok illenek hozzád a legjobban - 2. rész

választás házi kedvenc kutyafajta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen döntenek úgy, hogy egy kutyussal osztják meg az életüket. Azonban mielőtt választanánk, milyen fajtát is szeretnénk, fontos, hogy körültekintően áttanulmányozzuk az egyes fajták jellemzőit. Figyelem! Nem minden kutyatípus illik hozzánk. Első részünkben 4 fajtát mutattunk be közelebbről: angol cokcer spániel, beagle, máltai selyemkutya és angol bulldog. Most pedig nézzünk meg újabb négy fajtát és jellemzőit!

Első részünkben bemutattunk négy kutyafajtát és azok jellemzőit. Az angol coker spániel, beagle, angol bulldog és máltai selyemkutya után nézzünk meg néhány nagyobb testűt kutyát is, vajon nekik mik a fajtajellemzőik.

Német dog

A német dog igen nagytestű kutya, amely komoly ételmennyiséget eszik. Termete ellenére csendes eb, aki kiváló házőrző hírében áll. Azt mondják, hogy egy olyan házban, amit német dog őriz, a betörő bejuthat, de kijutni már biztosan nem fog. Egygazdás fajta, nehezen szocializálódik, éppen ezért fontos, hogy már kiskorától kezdve jutalomfalattal ösztönözzük. ha valamit megtanul, azt többé nem felejti el. Mozgásigénye igen magas, naponta kell sétáltatni. Nyáladzó kutyafajta, főleg ivás után, és ha melege van, folyatja a nyálát. Kiváló választás kertes házba, gyerekes családoknak is.

Német dog Forrás: Shutterstock

Afgán agár

Az afgán agárnak nem csak a kinézete érdekes, hanem a természete is. Nagyon bohókás kutyafajta, aki rendkívül kényes. Hosszú szőre, ha valahova beakad, szabályos visításba kezd. Folyamatosan a gazda tudtára adja, ha valami nem tetszik neki: hosszú csaholós nyafogásban tör ki. Ugatni azonban csak keveset hallhatjuk, nem tipikus házőrző fajta. Jóindulatú, kedves és barátságos természete van, az arckifejezése mindig elárulja aktuális hangulatát. Nagyon érzékeny, egy hangos szó után képes órákig sértődötten elvonulni. Nagyon ragaszkodó, imádja a gyerekeket. Kertes házba és lakásba is ajánlható.
Hosszú szőre folyamatos gondozást és frizurákat igényel. Aktív típus, folyamatos sétát és aktivitást igényel.

Afgán agár Forrás: Shutterstock

Dalmata

Ki ne ismerné a 101 kiskutyában elhíresült dalmata fajtát. fehér, fekete pöttyös külseje sokakat levesz a lábáról. Ez a fajta nagyon csendes, jól nevelt típus, ugyanakkor nagyon érzékeny és szórakoztató is. Imád társaságban lenni, kifejezetten utálja, ha egyedül kell maradnia. Rajongásig szereti családját. Ha korán elkezdjük tanítani és szocializálni, könnyen kijön más állatokkal is.
Termetéből adódóan igen aktíva fajta, kutyás sportokra, aktivitásokra vágyik. Kertben és lakásban egyaránt jól elvan, a gyerekeket pedig nagyon szereti.

Dalmata Forrás: Shutterstock

Golden retriver

Nagyon népszerű fajta a golden retriver, ami nem is véletlen. Nagyon család - és gyerekszerető, kedves, barátságos és okos fajta, Kiválóan tanítható, engedelmes és kiegyensúlyozott. Könnyen barátkozik, kijön más állatokkal is. Aktív fajta, aki rendszeres sportolást, mozgatást igényel. Mivel nagyon okos, így kutyás sportokban, ügyességi feladatokban imád részt venni.
Szőrzete gyakori fésülést igényel. Kertes házba és lakásba is egyaránt ajánlott

Golden retriver Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.