Kiderült, miért Ábel Anita kapta meg a Szomszédok Julcsijának szerepét

Forrás: M3 -
Mágenheim Julcsi Ábel Anita Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ábel Anita mindössze 12 éves volt, mikor bekerült a Szomszédok című sorozatba, ami azonnal meghozta számára a sikert és az ismertséget. Azt azonban nagyon kevesen tudják, hogyan jutott hozzá Mágenheim Julcsi szerepéhez. 

A nagysikerű sorozat - mely 1987 és 1999 között emberek millióit szegezte oda a tévéképernyők elé -, még mindig tartogat olyan kulisszatitkokat, amiket csak a színészek, és a hozzájuk nagyon közel álló embereknek tudnak. Ilyen kérdés például az is, hogy hogyan lett Ábel Anitából gyerekszínész, és hogyan került be a Szomszédokba?

Ahogy azt a színésznő egy akkori interjúban mondta: Vadász Zoltán indította el őt az úton, aki Anita édesapjának barátja volt.

Forrás: M3

"Nagyon muris volt, egy budai vendéglőben ebédeltünk vele. Én elkezdtem közben színészkedni. De csak úgy, játékból. Mintha én lennék a Zoli bácsi nagy szerelme. Mindenki ránk figyelt. A Zoli bácsinak potyogtak a könnyei a nevetéstől, s azt hajtogatta, ha ebből a lányból nem lesz szuperszínésznő, akkor én egy percig ne legyek többé színész!" - mesélte Anita, aki ezt követően kapta meg az első szerepét a Családi kör című sorozatban.

A Szomszédok azonban már nem volt ennyire sima ügy, hiszen Mágenheim Julcsi szerepére több gyerek is esélyes volt. A rendező, Horváth Ádám egyesével foglalkozott a jelentkezőkkel.

"Megkérdezte tőlem, szeretem-e a kutyákat. Ez jó beszédtéma volt köztünk. Aztán egyszer csak azt kérdezte: nem félnék-e egy hosszabb tévésorozattól. Én? Félni? Tudomásul vette, de hazaküldött. No, mondtam magamban, Anita, ez nem a te mozid. De egy-két óra múlva csöngött a telefon. Erzsi néni, a statisztaszervező volt: - Gratulálok, Anita, te vagy a Magenheim Julcsi! Hát így történt" - elevenítette fel a történetet a Blikk az Origo cikke nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.