Mary Neal 30 percen keresztül  lebegett élet és halál között, miután felborult a kajakjával egy vízesés kellős közepén. Mikor rátaláltak lila volt és püffedt a teste, csodával határos módon életben maradt. 

Mary Neal 22 évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet Chilében, amikor kajakjával egy vízesésben felborult. Amikor a vízesésen túl rátaláltak az egész teste lila volt és fel volt püffedve. Akkor már 30 perce nem jutott oxigénhez - írja a Daily Star.

Csodával határos módon élte túl a kajakbalesetet a nő (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock / Készítette: Rock and Wasp

"30 percig voltam oxigén nélkül és a túlélési esélyeim a nullával voltak egyenlőek. Arra semmi esély nem volt, hogy megúszom agykárosodás nélkül, pedig mégis így lett" - mesélte a Netflix új dokumentumfilmjében Mary.

Ő úgy gondolja, hogy abban a 30 percben sorsfordító és lélelemelő csoda történt vele.

"Abban a fél órában nem éreztem fájdalmat, félelemet és nem pánikoltam. Sokkal jobban életben voltam, mint valaha" - idézte fel az emlékeket a túlélő.

"Azt éreztem, hogy a lelkem elhagyja a testemet és felszáll egészen a menyországig. Ott egy csoport valakikkel találkoztam, nem is tudom hogy hívjam őket, lelkekkel, emberekkel, lényekkel. Nem ismertem fel őket, de azt éreztem, hogy van közünk egymáshoz, ott lehetett közöttük a nagypapám is, aki születésem előtt elhunyt" - mesélte a felfoghatatlant Mary.

Ez a csoport, akiket Mary említ egy virágos ösvényen kísérték tovább, úgy érezte, hogy a menyországban van. Majd egyszer csak azt mondták neki, hogy nem maradhat itt tovább, neki még dolga van a Földön. Ezt követően találtak rá a kajak csapat többi tagjai.