Dr. Szlávik János a védőoltásokról beszélt: "Nem okoznak hosszútávú mellékhatásokat" - Videó

fotó: Origo - Talán Csaba -
vakcina mellékhatás védőoltás egészség Dr. Szlávik János koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mokka vendége Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a koronavírus oltásának fontosságáról beszélt.

"Az új törzs vélhetően már itt van, csak még nem találtuk meg, ráadásul ezek az új törzsek folyamatosan jönnek és jönnek (...)"

-kezdte Szlávik arra válaszolva, Magyarországon lehet-e harmadik hullám.

"Megint kételkednek az emberek, folyamatos változásban van a védőoltással kapcsolatos szemléletünk. Különböző összeesküvési elméleteket szőnek, akár, hogy chip van benne, akár, hogy hosszútávon meddőséget vagy autoimmunbetegséget okoz, de ezek nem igazak"

-szögezte le az infektológus.

"A vakcina anyaga nem tud hosszútávú mellékhatásokat okozni, mert eltűnik a szervezetben. Ami marad, az az immunrendszernek a válasza, hogy koronavírusként ismeri fel ezt a helyzetet, és megvéd minket a vírustól"

-folytatta a doktor úr.

"A kétkedőknek azt kell mondani, hogy bízzanak a kutatókban, hiszen mi nem azért vagyunk, hogy károsítsuk az embereket, hanem azért, hogy megmentsük a világot. Azt, hogy meddig ad védettséget, még nem tudjuk. Most azt tudjuk mondani, hogy az újfajta védőoltás egyelőre nyolc hónapig ad védettséget..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.