Újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

Forrás: Shutterstock -
vakcina COVID-19 Operatív Törzs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajtótájékoztatót tartott az Operatív Törzs. Kiss Róbert rendőr alezredes arra emlékeztetett, hogy a kormány a védelmi intézkedéseket február 1-ig hosszabbította meg. 

Az elmúlt hétvégén 610 személy szegte meg a kötelező maszkviselést. 1365 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt. Két esetben zártak be vendéglátóhelyet.

Összesen 32551 hatósági házi karantént ellenőriztek.

Operatív törzs: jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma Forrás: Shutterstock

Dr. Galgóczi Ágnes közölte: 1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Elhunyt 77, többségében idős, krónikus beteg.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent. 5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

Bejelentették, hogy kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra. A Pfizer-szállítmány 39 ezer vakcinát fog tartalmazni, míg a Moderna vakcinájából 3600 újabb adag fog érkezni. A Pfizer vakcinához hasonlóan, a Moderna oltása is mRNS-technológiájú - írta a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.