Egy férfi és egy nő Pilát Gábor Az igazi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A kapcsolatainkban néha úgy viselkedünk, mint ahogy az állatok étkeznek. Vannak, akik a növényevők táplálkozási szokásai szerint élnek.

Egy kifejlett, ereje teljében lévő zsiráf naponta 66 kilogramm zöldtakarmányt is elfogyaszt, egy elefánt akár 100-300 kilót. Ennyiből tud megfelelő energiát nyerni ahhoz, hogy túléljen. Ennek érdekében viszont szinte egész nap ennie kell. Akadnak emberek, akik ugyan nem termésekből, levelekből, aljnövények fogyasztásából szerzik meg a szükséges energiát, hanem kapcsolatokat vadásznak legalább ekkora elánnal. Ez tartja életben őket. Ők a kapcsolatragadozók.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Mások a húsevők étkezési szokásait veszik mintának. Egy óriás piton például képes egyedül megölni egy nálánál nagyobb krokodilt, amit utána egészben lenyel. Ezt követően hét napig emészti. Némely ember így van a boldogtalan házasságával. Meghódítja a párját, örök hűséget fogad neki, és megtartva a tisztességet, nem vadászik többet, de élete végéig emészti a lenyelt áldozatot. Nem kérődzik, hiszen ő nem növényevő, ő böfög. Időnként vagy gyakran szidja a párját magában, vagy másoknak, de benne marad élete végéig a kapcsolatban. Akkor is, amikor az már kiüresedett, akkor is, ha az kihűlt, és akkor is, amikor helyrehozhatatlanul elfogytak egymás számára. Mentségként jó szolgálatot tesz a vallásuk, a gyerekek, a közös vagyon vagy a hitel.

Az örömlányok elmondásai szerint sok férfi nem azért jár hozzájuk, mert szexuálisan túlfűtött, vagy szükségük van arra, hogy az otthoni nélkülözést pótolják, vagy zabolátlan vágyaikat beteljesítsék, esetleg a feszültségüket levezessék, hanem egyszerűen csak azért, mert nincs senkijük, aki tényleg meghallgatná őket. Egyedülállóak lennének? Nem.

Egyre többen középkorúak, diplomások, családosak és jó egzisztenciával rendelkeznek. A hölgyek esetében ritkább az ilyen mellőzöttségi szorongásból fakadó pótlás, nekik maradnak a szeretők.

De sajnos sem a kapcsolatradagozók gyorsan felszívódó tápláléka, sem a boldogtalan kapcsolat emészthetetlen eledele nem pótolja az őszinte érdeklődést és az odafigyelést a másikra. A szeretni és szeretve lenni érzését pedig végképp nem.

A szeretettel lenne a hiba? Követnünk kéne a mindenhonnan ránk zúduló "Szeresd magad, és szeress mindenkit!" hangzatos szlogenjét?

Meg lehet próbálni, de túl nagy sikerrel nem kecsegtet, ugyanis a szeretet nincs az akaratlagos irányításunk alatt. Az önismeret azonban igen. Ezen a befelé vezető úton bármikor el lehet indulni. Jótékony hozadéka is lesz a sok esetben nehézségekkel tarkított útnak. Megismeri az ember önmagát és önmagán keresztül a társát is, ugyanis a kapcsolat halálának oka gyakran az önismeret hiánya, minden kapcsolat megkeserítője.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.