Több nőt megölt és megerőszakolt, de az elévülés miatt nem mindegyikért vonható felelősségre

Forrás: Shutterstock -
Dél-Korea nyomozás sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lee Choon 14 embert meggyilkolását vallotta be, ám ezek közül csak egyért vonható felelősségre az elévülés miatt. Szerencsére a dél-koreai férfi így is életfogytiglani börtönt kapott.

Több nőt is megerőszakolt majd megfojtott a saját ruhadarabjukkal 1986 januárja és 1994 között a hírhedt dél-koreai férfi. A Hwaseong-sorozatgyilkosságok anno az egész országot foglalkoztatták, a hatóságok nagy erőkkel nyomoztak. Elterjedt az a pletyka, hogy a gyilkos esős időben, vörös ruhás nőket támad meg, ezért a rendőrök álruhában próbálták tőrbe csalni, de hiába. Végül nem sikerült megoldani a bűntényeket, később lezárták az ügyet.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Lee Choon-jae-t saját sógornője meggyilkolásáért tartóztatták le 1994-ben. A 18 éves nő átment hozzá, miután a testvére elvált a férfitől, drogoztak majd Choon erőszakoskodni kezdett vele, végül megölte. Ezek után még felajánlotta segítségét áldozata édesapjának a keresésben. Ám pár nappal később rábizonyították a gyilkosságot. Először halálbüntetést kapott, majd életfogytiglani szabadságvesztésre módosították a büntetését.

2019-ben azonban elővették a korábbi gyilkosságokat, és DNS mintájának köszönhetően kiderült, hogy köze volt hozzájuk. A férfi eleinte tagadta, majd bevallotta hogy 14 embert ölt meg. Emellett 30 nemi erőszak és erőszak kísérlet is az ő lelkén szárad. Csakhogy ezek a bűntények addigra már elévültek, így a férfit nem lehet felelősségre vonni a kegyetlen gyilkosságok miatt. Viszont így is élete végéig börtönben marad – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.