száraz bőr magazin bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bőr nagyon ellenálló, de ugyanakkor nagyon érzékeny is. Az sem jó, ha túl zsíros, de a túl száraz arc sem előnyös. Különös odafigyelést és kezelést igényel, ha nem akarunk rontani a helyzeten, de sokszor nehéz eldönteni, mivel teszünk jót és mivel rosszat magunknak.

A száraz bőr kezelése sem olyan egyszerű, nem elég bekenegetni és várni.

Télen a probléma hatványozódik, hiszen a hideg és a szeles idő nem kedvez a bőr víztartalmának.

A felső rétegek elvesztik a nedvességüket, ezért még fokozottabban kell odafigyelni arra, mit teszünk a bőrünkkel és mit tilos annak érdekében, hogy ne szárítsuk ki végleg. Ha nem akarjuk, hogy a téli szezon tovább rontson a helyzeten, akkor ezeket a dolgokat kerüljük el a bőrápolás közben.

Ne vigyük túlzásba a bőr tisztítását

Noha a tiszta bőr az arcápolás alapja, sokan hajlamosak túlzásba vinni. Arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, milyen terméket használunk az arcunk tisztítására. Ez nemcsak a száraz bőrrel küzdőkre igaz, hanem mindenkire, de nekik különösen oda kell figyelniük.

Mindenképpen kerülni kell az alkoholt és illatanyagot tartalmazó tisztítókat.

Keressünk gyengéd, tápláló szereket, amelyek nem tartalmaznak radírozó szemcséket, ezek ugyanis semmi másra nem jók, mint a bőr felsértésére, és a felső, védő réteg eltávolítására. Reggel és lefekvés előtt bőven elegendő az arctisztítás, ne vigyük túlzásba.

Keressünk gyengéd, tápláló szereket, azzal tisztítsuk meg bőrünket Forrás: Shutterstock


Kerüljük a forró zuhanyt

Amikor egyre hidegebb van odakint, a legjobb dolog egy forró zuhannyal átmelegíteni az elgémberedett testünket.

A túlságosan forró víz azonban rendkívül ártalmas a bőrünknek,

eltávolítja a szükséges olajokat, ami további kiszáradást eredményez. A langyos víz, habár nem melegít át bennünket olyan gyorsan, hosszútávon sokkal előnyösebb.

Ne hámlasszunk ész nélkül

A hámlasztás a radírozásnál sokkal előnyösebb módja annak, hogy megszabaduljunk az elhalt hámrétegektől, és serkentsük a kollagén termelését, de túlzásba vinni ezt sem szabad.

Sokan követik el azt a hibát, hogy az azonnali eredmény reményében nem a bőrtípusuknak megfelelő terméket használják,

hanem annál erősebbet, és ez is száradást eredményezhet. A hámlasztás remek bőrápolási lépés, de csak akkor, ha türelmesek és következetesek vagyunk, ez a folyamat ugyanis nem megy egyik percről a másikra. Valamint figyeljünk oda a bőrünk reakciójára. Nem akkor hatékony a szer, ha húzódik és ég a bőrünk tőle, akkor azonnal hagyjuk abba. vagy ritkítsuk a használatát.

Ne töröljük szárazra

Nagyon nehéz megállni, hogy arcmosás után ne dörgöljük szárazra a bőrünket, pedig kellene. Egyrészt a törölköző szálai és az erős dörzsölés szintén tovább száríthatják a bőrünket, másrészt a hidratáló krémeket is előnyösebb nedves bőrre felvinni, hatékonyabb lesz a krém, ami nem utolsó szempont.

Arcmosás után ne töröljük szárazra a bőrünk Forrás: Shutterstock


Ne hagyjuk ki a fényvédelmet

Nem tűnik fontosnak télen a fényvédelem, de ez minden évszakban elmaradhatatlan és nem csak azoknak, akiknek száraz a bőrük. Arra is figyeljünk, hogy ne olyan krémet válasszunk, amely szárítja a bőrt, inkább táplálót és olyat, amely minimum 15 faktoros. A napfény csak akkor a barátunk, ha megvédjük magunkat a káros hatásaitól.

A krémek fontosak, de nem mindegy, milyet használunk

Száraz bőr esetében fontos, hogy eleget hidratáljunk, és a megfelelő krémmel tegyük. Sem alkoholt sem illatanyagot nem tartalmazhat, ezek ugyanis tovább szárítják a bőrt. Ezeken kívül is rengeteg lehetőségünk marad még, és bizony a legjobb módja a tökéletes krém megtalálásának az a kísérletezés. Nincs olyan termék, ami mindenkinek megfelelne, hiába vannak benne kiváló alapanyagok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.