Megható! 66 év házasság után 30 perc különbséggel hunyt el a házaspár

halál búcsú gyász házaspár Együtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maureen Hollis és Kevin Gallagher 66 boldog házasságban eltöltött év után 20 perc különbséggel hunyták le örökre a szemüket. A családtagok nehezen birkóznak meg a házaspár elvesztésével, de az enyhíti a fájdalmukat, hogy ketten, együtt távoztak az élők sorából.

Maureen Hollis és Kevin Gallagher mindössze 22 volt, amikor 1954-ben összeházasodtak. 66 évvel később az asszony október 12-én hajnal hat körül hunyta le örökre a szemét, alig fél órával pedig férje is követte őt. A pár mindkét tagja hosszú ideje súlyos betegséggel küzdött, az asszony magas vérnyomással és demenciával küzdött, a férfinak pedig a tüdejével voltak gondok.

Bár a halál előtti órákban már egyikük sem volt eszméleténél, mégis megérezték, mikor jött el a távozás ideje - írja a Daily Mail.

66 évig élt boldog házasságban az idős pár (A kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

"Ez egy csodálatos történet. Természetesen még dolgozzuk fel a gyászt, de mindketten békére leltek együtt, ami sokat segített nekünk átvészelni az azóta eltelt időszakot. Keserédes helyzet, miután egy teljes évig láttuk őket szenvedni. - mesélte a házaspár legkisebbik gyermeke, Craig Gallagher.

Nehéz elfogadni, hogy elveszíted a szüleidet, de nem tudok jobb módot elképzelni a távozásra, mint ezt: együtt, otthon, egy időben és természetes úton. Hányszor adatik ez meg?

Sejtettük, hogy hónapokon vagy akár heteken belül követik egymást, de azt nem sejtettük, hogy ugyanazon a napon" - mondta a férfi.

Craig szerint szülei nagyon boldog házasságban, egyetértésben élték le az életüket egymás mellett. A házasságuk során nyolc gyermekük született, halálukkor 21 unoka, 31 dédunoka és 3 ükunoka búcsúzott tőlük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.