Rakonczay Gábor őszintén bevallotta: "Ha ottmaradok a SUP-on, akkor most nem tudnánk beszélgetni"

feladás extrém sport Rakonczay Gábor SUP
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nem sikerült a rekordkísérlete Rakonczay Gábornak miszerint egy maga által épített szörfdeszkával szeli át az Atlanti-óceánt. Kiderült már olyan súlyos állapotba került, hogy hallucinált, muszáj volt mentést kérnie.

Merész kísérletre vállalkozott ismét Rakonczay Gábor: egy 5,5 x 1,5 méteres kabin nélküli, maga által épített szörfdeszkával tervezte átszelni az Atlanci-óceánt méghozzá kísérőhajó nélkül.
A hatodik napon azonban fel kellett adnia a tervet, a helyzet ugyanis veszélyes lett.

"Ha ottmaradok a SUP-on, akkor most nem tudnánk beszélgetni"

- számolt be őszintén Rakonczay.

Gábor már a negyedik naptól kezdve érezte a kihűlés jeleit, vizes ruháit először csak az ötödik nap után tudta levenni. Aludni nem tudott, egy idő után fedett SUP-jába is betört a víz.

Az alváshiány miatt már hallucinálni kezdett, azt képzelte, hogy meleg a víz, így úgy gondolta beleereszkedik a valójában 16 fokos óceánba. Ám szerencsére még időben észbe kapott. Ezután belátta, fel kell adnia a kísérletet - írja a Blikk.

"Ilyen szinten veszélyes helyzetbe még nem kerültem. Volt pár nagyon veszélyes dolog, de máshogy zajlott"

- vallotta be az extrémsportoló.

Gábor nem fogja fel kudarcnak a tervezettnél jóval korábban véget ért utazást.

"Inkább onnan nézem, hogy megpróbáltam, bebizonyosodott, hogy ez így nem működik. Egyszerűen túlmegy egy olyan határon, amit nem bír ki a szervezet, aztán ennyi. Pont emiatt el is lehet ereszteni, nem kell rágörcsölni"

- mondta őszintén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.