Mélypont! Öt éve nem voltak ilyen árak az albérletpiacon - Videó

videó piac albérlet drágulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt éve nem látott árakkal lehet szembesülni az albérletpiacon. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője számolt be a legfrissebb statisztikákról és bérleti árakról a Mokkában.

Budapesten és a vidéki városokban is hatalmas árcsökkenés tapasztalható az albérletpiacon, évek óta nem volt erre példa. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a Mokkában mesélt a legújabb statisztikákról.

"Öt éve nem voltak például a fővárosban ilyan olcsó a kiadó lakások és házak átlagos havi bérleti díja. Ez konkrétan azt jelenti, hogy átlagosan 130.000 Ft-ot kérnek egy kiadó lakásért vagy házért a tulajdonosok a fővárosban és a többi nagy városban is jelentősen csökkentek a bérleti díjak" - fogalmazott a gazdasági szakértő.

A statisztikák szerint Budapesten 15%-al csökkentek éves szinten, a többi nagy városban pedig 10%-al alacsonyabbak a bérleti díjak.

"Hogyha egy belvárosi lakást nézünk, egy 50 nm-es ingatatlant a fővárosban, akkor azt most körülbelül 150-160.000 Ft-ért lehet bérelni, ennek korábban úgy 220-230.000 Ft volt az átlagos bérleti díja,

hogyha pedig a panel lakásokat vesszük alapul, ott pedig 130.000 Ft az átlagos havi bérleti díj" - magyarázta a szakértő.

Ez a gazdasági helyzet változása mellett, a turizmus visszaesésének a következménye. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez az állapot meddig fog tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.