Így él most az Európa-bajnok magyar sportolónő, Gór-Sebestyén Júlia

Forrás: MTI/EPA/Valda Kalina -
Gór-Sebestyén Júlia Sebestyén Júlia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gór-Sebestyén Júlia az első magyar női műkorcsolya Európa-bajnok, akinek egykor az egész ország követte minden sportteljesítményét. A sportoló a 25 éves pályafutása után sem hagyta el teljesen a jeget, ugyanis ma már a tanítványaival foglalkozik.

Létrehozta a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesületet, melynek vezetőedzőjeként az utánpótlás újtának egyengetésével foglalkozik, igyekszik kinevelni a jövő bajnokain. Jelenleg a Marczibányi téren és a Vasas Jégcentrumban találkozharnak vele azok, akik érdeklődnek a korcsolyázás iránt.

Júlia egy interjúban nemrég elmondta, nekik is megnehezítette az életüket a koronavírus-járvány, de igyekeznek pozitívan tekinteni a jövőbe, megszervezte például a Sebestyén Kupát, hogy kárpótolja a tanulóit az elmaradt versenyek miatt.

Forrás: MTI/EPA/Valda Kalina

"A vírus-okozta nehéz helyzet, a két hónapos kényszerpihenő komoly megpróbáltatást jelent a versenyzőinknek. Törölték a felnőtt Európa-bajnokságot, és már tudjuk, hogy a junior világbajnokságot is. Ezért gondoltam arra, hogy szervezzünk egy versenyt, amit már régóta tervezgettünk, és ha már így hozta az élet, legalább most végre valóra válhatott. A Sebestyén Kupán a felnőttek is versenyezhettek, az utánpótlás korosztály pedig felkészülési lehetőséget kapott a februári országos bajnokság előtt" – mesélte a Metropolnak.

Júliának mindenkihez van egy kedves szava, hisz abban, hogy a gyerekeknek megértés, támogatás és szeretetteljes közegre van szükségük. Persze ettől még keményen kell dolgozniuk, és elvárások is vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.