Az 5 leghatékonyabb módszer az ékszerek otthoni tisztításához

Forrás: Shutterstock -
ezüst arany ékszer tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ékszerek akkor tündökölnek, ha szép fényesek és tiszták. Nem megoldás az sem, ha az adott nyakláncban vagy karkötőben fürdesz, hiszen olyan lerakódások lehetnek rajtuk, a bőröddel érintkezve olyan hatásoknak vannak kitéve, melyeken a tusfürdő nem segít. Mutatunk azonban 5 olyan módszert, mellyel otthon könnyedén megtisztíthatod őket.

Szerencsére a legtöbb ékszer nem igényel speciális tisztító megoldásokat, vagy apró keféket. Valójában, ha jobban körbenézel, egészen biztosan találsz pár olyan dolgot a háztartásodban, amivel gyönyörűvé varázsolhatod az ékszereidet. Az 5 módszer közül így egyet egészen biztosan te is alkalmazhatsz anélkül, hogy ki kellene lépj az otthonodból.

1. módszer: Szódabikarbóna + víz

Helyezd az ékszereket egy tál vízbe, és adj hozzá szódabikarbónát. Hagyd ebben az egyvelegben néhány percig ázni, majd vedd ki és helyezd egy puha kendőre őket száradni.

Szódabikarbóna és víz egyvelegében áztasd az ékszereket Forrás: Shutterstock

2. módszer: Antibakteriális tisztítószer

Önts egy kevés folyékony antibakteriális tisztítószert egy üvegtálba. Tedd bele az ékszereidet, és hagyd körülbelül öt percig ázni. Ezalatt a szennyeződések és lerakódások maguktól elv fognak válni az ékszerek felszínétől és lesüllyednek az üveg aljára. Az idő leteltével öblítsd le hideg vízzel őket, és hagyd megszáradni őket.

3. módszer: Szappan + víz

Ez a módszer kiválóan alkalmazható arany és platina ékszereknél, amelyek könnyen karcolódhatnak. Szappanos lágy sörtés fogkefével vagy ruhával töröld át egyenként és alaposan az ékszereket, majd vízzel öblítsd le – ügyelve, hogy ne maradjon az apró résekben sem szappan -, majd hagyd megszáradni őket.

Szappanos lágy sörtés fogkefével vagy ruhával töröld át egyenként és alaposan az ékszereket Forrás: Shutterstock

4. módszer: Fogkrém

Ezt nagy eséllyel ismered. Az aranyból vagy ezüstből készült észkereket tudod fogkrém és fogkefe segítségével újra fényessé varázsolni. A folyamat végeztével csak egy kis hideg vizes öblítés és száradás vár rájuk.

5. módszer: Ecet

Az ezüst ékszereket áztasd be fél csésze fehér ecetbe, amihez hozzáadtál 2 evőkanál szódabikarbónát. Hagyd állni legalább két órán keresztül. A tiszta vizes öblítés és száradás után máris gyönyörködhetsz a legmakacsabb szennyeződésektől is megszabadult ékszereidben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.