Rosszul van az ételektől a koronavírusból kigyógyult nő: "Mindennek undorító szaga van"

Forrás: Dreamstime -
szagok elviselhetetlen büdös koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyenesen rosszul van az ételektől az a brit nő, aki még tavaly márciusban kapta el a koronavírust. Clare Freer azóta egy ritka szaglászavarban szenved, ami miatt mindent undorító és gusztustalan szagúnak érez. 

A brit családanya, Clare Freer már lassan egy éve, tavaly márciusban esett át a koronavírus-fertőzésen. Akkor egy időre teljesen elveszítette a szaglását, ami egy idő után visszatért, de már nem abban a formában, mint korábban. Clara ugyanis egy jó ideje nem érzi az ételek valódi izét, hanem mindent orrfacsaróan büdösnek talál.

"Mindennek undorító szaga van. Nem is tudom pontosan leírni, az ázott kutyaszag és az állott parfüm keveréke, mintha valami égne"

- nyilatkozta Clare.

Minden ételt undorítóan büdösnek érez a koronavírusból kigyógyult brit nő (A kép illusztráció) Forrás: Dreamstime

A legtöbb dologtól, kávétól, hústól, alkoholtól, fogkrémtől, tisztítószerektől, hagymától, még a csapvíztől is rosszul van és erős hányinger tör rá. A családjával sem bír egy asztalhoz leülni, mivel képtelen elviselni azoknak az ételeknek a szagát, amit ők esznek.

A családanya hosszú ideje csak sajtos szendvicset és gabonapelyhet tud enni. Korábban orrcsipesszel az orrán próbálkozott meg a főzéssel, hogy ellássa a családját meleg étellel, de mostanra már erre sem képes.

Kiderült, hogy Clare egy nagyon ritka, parozmia a nevű szaglászavarban szenved, ami a koronavírus-fertőzés miatt alakult ki nála.

Sajnos egyre több fertőzöttnél alakul ki ez a betegség, a covidos betegek nagyjából 65 százaléka veszíti el teljesen a szaglását, és közülük tíz százaléknál alakul ki később parozmia - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.