3+1 dolog, amit tudnod kell, ha sminktetoválást tervezel

Forrás: Shutterstock -
sminktetoválás magazin szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sminktetoválás manapság már egyre elterjedtebb a nők körében, fontos azonban, hogy alapos tervezés előzze meg a munkát, illetve az is, hogy bizonyos alapvetésekkel tisztában legyünk. 

A sminktetoválások célja, hogy megkíméljen minket azoktól a mindennapi szépészeti rutinoktól, amelyek hosszútávon sok időt vehetnek el az életünkből. Mennyivel egyszerűbb az élet, ha reggelente nem kell a tükör előtt görnyedve megrajzolni a szemöldök vonalat, a cicaszemet, vagy éppen a szájkontúrt. Azonban azzal nem árt számolni, hogy ez egy hosszútávra szóló beavatkozás, vagyis az alapos tervezés kulcsfontosságú lehet.

1. Ne a party sminkedből indulj ki

Nyilván, amikor szórakozni megyünk, kissé hangsúlyosabb sminket dobunk fel, mint egy átlagos munkanapon. Ám nem ebből kell kiindulni, hiszen egy visszafogottabb sminktetoválást még mindig felturbózhatunk, viszont ha harsány sminket tetováltattunk, akkor azt visszafelé már nem módosíthatjuk. Ezért akár szemkörnyéki, akár szájtetoválásról beszélünk, törekedj arra, hogy olyan végeredmény szülessen, ami a mindennapokban sem túlzó.

Törekedj arra, hogy olyan végeredmény szülessen, ami a mindennapokban sem túlzó Forrás: Shutterstock

2. Mik előzik meg a sminktetoválást?

Első és legfontosabb feladat a megfelelő szakember felkutatása. Ha nincs a környezetedben olyan, akinek ismered a munkáit, akkor az internet lehet segítségedre a választásban. Fontos, hogy olyan sminktetováló mellett tedd le a voksod, akinek lekövethetőek az előző munkái, aki sok képet tesz közzé a végeredményről, és akivel kapcsolatban nyilvánosan elérhető értékelések is vannak.

Ne dőlj be a fotó nélküli akcióknak, mert amit megspórolsz, könnyen a végeredmény kárára mehet.

Nagyon fontos továbbá tudni, hogy a profik minden vendégükkel kitöltetnek egy kérdőívet, amely az egészségügyi állapotukkal kapcsolatos, a szakembernek ugyanis tudnia kell, milyen gyógyszereket szedsz, illetve, hogy van-e bármilyen betegséged, allergiád. Ha ilyen kérdéseket nem kapsz, akkor gyanakodj arra, hogy nem vagy jó helyen.

3. Feladatok a tetoválás után

Ha rendszeresen jársz szoláriumba, akkor készülj arra, hogy a tetoválást követően egy darabig nem hódolhatsz ennek a szokásodnak. Éppen ezért érdemes lehet még a tetoválás előtt befeküdni egy utolsó körre, hogy ne fakuljon ki teljesen a bőröd, mire újból szoláriumozhatsz. Tudd, hogy a teljes gyógyulás akár 8 hétbe is telhet, és ez idő alatt akár naponta is eltérő lehet a látvány, ami a tükörben visszaköszön - de ez nem baj, hiszen a sebgyógyulás egy hosszadalmas folyamat.

A teljes gyógyulás akár 8 hétbe is telhet, és ez idő alatt akár naponta is eltérő lehet a látvány Forrás: Shutterstock

+1. Ne a barátnőidet vedd alapul

Egyesek azt mesélik, hogy egy óra alatt elkészült a tusvonal a szemükre, és szinte egyáltalán nem okozott fájdalmat. Mások azt mesélik, hogy órákig feküdtek a tetováló kezei alatt, és szenvedés volt az egész eljárás. Akárcsak a szülésnél, itt sincs aranyszabály, hiszen ahány szervezet, annyiféle reakció. Minden attól függ, hogy a bőröd mennyire alkalmas a festék felszívására, ezt azonban előre senki nem tudja megmondani.

A sminktetoválás egy nagyon hasznos, és önbizalomépítő dolog lehet, ám tudd, hogy a végeredmény nem csak a szolgáltató felelőssége, hanem a te választásod eredménye is. Fordíts elegendő figyelmet a részletekre, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek megálmodtad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.