Ez az a magyar település, ahol még senki sem kapta el a koronavírust

Forrás: Shutterstock -
Tolna COVID-19 koronavírus Kalaznó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tolna megyei faluban a helyiek közül eddig senki sem esett áldozatul a világjárványnak. 

Frei-Kovács Mónika, Kalaznó polgármestere a Borsnak kifejtette, hogy eddig senki nem tudja, mi a magyarázat a kivételezett helyzetükre. De szerinte a földrajzi elhelyezkedésük sokat segít rajtuk. Ugyanis még senki sem kapta el a koronavírus járványt.

-mondta a polgármester.

A 150 lelket számláló Tolna megyei faluban még egyetlen fertőzöttet sem regisztráltak (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A település utcái olyanok akár egy kísértetfalu. Alig található lakott épület, az ingatlanok többsége elhagyatott. Kalaznón egykor pezsgett az élet, ám az idősek nagy része már elhunyt, a fiatalok pedig elköltöztek.

Dr. Prinz István a falu háziorvosa maga sem érti, hogyan lehetséges, hogy a településen még senki nem fertőződött meg a rettegett kórokozóval, ami pedig már az elhagyatott Északi-sarkon is felütötte a fejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.