Öt évig növesztette a haját az a két kisfiú, akiknek hosszú tincseikből daganatos gyermekek számára készül paróka

Forrás: Thinkstock -
paróka daganatos gyerekek kisfiú hajnövesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül megható a  philadelphiai testvérpár története, akik azért növesztették öt éven keresztül göndör hajukat, hogy felajánlják egy jótékonysági szervezet számára, ami daganatos gyerekeknek készít parókákat.

Az akkor 5 és 7 éves kisfiú 2016-ban láttak egy dokumentumfilmet, amelyben egy rákbeteg kislány történetét kísérték figyelemmel, akinek egy másik kislány felajánlotta a haját. Ezután döntötték el, hogy ők is megnövesztik a hajukat, hogy más beteg gyermekeknek segítsenek.

A 11 éves Kaleb Tekabework és öccse, a 9 éves Aaron öt éven keresztül növesztették göndör tincseiket, nemrég a közel 50 centisfonatokat levágták és elküldték a Wigs for Kids elnevezésű szervezetnek, ami beteg gyermekeknek, akik elveszítették a hajukat, készít parókát. A hajvesztés oka lehet kemoterápia, sugárkezelés, de akár kopaszodási hajlam, égési sérülések és egyéb egészségügyi problémák is.- írja a Daily Mail.

Beteg gyermekeknek készül paróka a testvérpár felajánlott tincseiből (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Thomas Samson

A felajánlott tincsek mellett a testvérpár 3415 dolláros, azaz körülbelül 1 millió forintos adományt gyűjtött össze rákkutatási célokra.

"Stresszes dolog volt a hajunkat megnöveszteni, mert úszás közben mindig összegubancolódott, és órákig tartott kifésülni. Ráadásul sokan csúfolódtak az iskolában, de ilyenkor legalább volt alkalom elmagyarázni, miért csináljuk.

Folyton emlékeztettem magamat, miért is növesztem a hajam, és mindenáron el akartam érni a célomat" - mesélte el Kaleb.

"Most már végre fiúknak nézünk ki. Szeretnék találkozni azokkal, akikhez a hajam kerül, mert négy és fél éve várom, hogy mosolyogni láthassam őket" - tette hozzá mosolyogva Aaron.

A fiúk édesanyja, Senafikish mérhetetlenül büszke fiúkra, aki a nehézségek ellenére végig kitartottak a döntésük mellett.

"Lenyűgözött minket, mennyire elszántak, még ha sokan megjegyzéseket is tesznek a hajukra, és még ha fárasztó is a mindennapos hajápolás"

- mondta büszkén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.