Erzsébet királynő királyi család Meghan Markle babavárás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghan Markle és Harry herceg Valentin-napon jelentették be, hogy második gyermekük érkezését várják. A találgatás azonnal megindult, hogy fiú vagy lány lesz-e a kisbaba és vajon hogy fogják hívni. 

A hamarosan születendő gyermek nyolcadik lesz az öröklési sorrendben, viszont Archie-hoz hasonlóan előfordulhat, hogy nem ugyanaz lesz a titulusa, mint királyi rokonainak. Hacsak a királynő azt nem mondja - írja a Daily Star.

Több mint 100 évvel ezelőtt, V. György király 1917-ben egy rendeletet adott ki, amely a herceg és hercegnő címek használatát a trónörökös gyermekeire korlátozta - jelen esetben Károly hercegre -, a trónörökös fiára (Vilmos hercegre) és gyermekeire valamint a walesi herceg legidősebb élő fiára.

A Kensington Palace ezzel a fotóval koszöntötte a Twitteren a szülinapos Archie-t Forrás: Kensington Palace/Twitter

Ebből kifolyólag Meghan és Harry gyerekeinek nem jár a herceg vagy a hercegnő cím. Archie-t Dumbarton grófjaként ismerhetik majd - ez Harry herceg másodlagos címe, amelyet az esküvője napján ajándékoztak neki, mielőtt örökölte a sussexi herceg címet.

Valójában minden a királynő jóindulatán múlik. Ő ugyanis megadhatná unokáinak a hercegi vagy hercegnői titulust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.