Bill Gates megmondja a tutit: így menthetjük meg a Földet a koronavírus után

Forrás: AFP/Jeff Pachoud -
globális felmelegedés környezetvédelem Bill Gates koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Microsoft vezetője, Bill Gates elmagyarázta, hogyan kellene reagálnia a világnak, miután a koronavírus-járvány milliárdokat érintett.

Nemrégiben kiderült, hogy két további kihívással kell szembenéznie a Földnek, amikor végre felépül a Covid-19 rombolásából - ez pedig nem más, mint az éghajlatváltozás és a bioterrorizmus - írja a Daily Star.

Bill Gates új könyvében választ ad arra a kérdésre, hogy mit kell tennie az embereknek az elkövetkező évtizedekben. A legfontosabb, hogy az embereknek nullára kellene csökkentenie a szén-dioxid-kibocsátást, hogy megállítsuk a globális felmelegedést. Azt a hasonlatot használta, hogy az éghajlat olyan, mint egy kád - ha lassan is, de megtöltődik vízzel és egy idő után a víz kicsordul. Szerencsére a COVID-19 segített abban, hogy kevesebb legyen a légszennyezés, de ezt nullára kellene csökkenteni.

Bill Gates Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Bill Gatesre érdemes odafigyelni, ugyanis ő volt az, aki 2015-ben megjósolta előre a koronavírust. Azt mondta akkor, hogy az emberek jól fogják érezni magukat, miközben fertőzőek lesznek, repülőre szállnak vagy épp piacra mennek. Szerinte egyértelmű, mit kell tennünk - az embereknek az elkövetkező 10 évet a technológiákra és piaci stratégiákra kell összpontosítaniuk,melyek segítenek abban, hogy 2050-re nullára csökkenjen a kibocsátott gázok száma.

"Nehéz elképzelni egy jobb választ egy nyomorúságos 2020-ra, mint hogy a következő 10 évet ennek az ambiciózus célnak szenteljük" - nyilatkozott a milliárdos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.