Aki nem oltatja be magát, előbb vagy utóbb biztosan elkapja a koronavírust

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
tünet vakcina oltás jóslat koronavírus megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét komoly fordulóponthoz érkezett a koronavírus helyzet: a harmadik hullám elején járunk.

Dr. Merkely Béla kardiológus, Jakab Ferenc virológus, és Szekanecz Zoltán belgyógyász, immunológus, reumatológus szakorvos, járta körül a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket - írta a Bors.

Merkely Béla interjú Fotó: Hirling Bálint - Origo

Merkely elmondta, hogy még az emelkedő számoknál is jóval több lehet a valós fertőzöttek száma:

"Ma az igazolt fertőzések esetében 3,6 százalék a haláleset, azt látjuk, hogy 5-6 százalék körül kerülnek a megbetegedettek lélegeztetőgépre, de ez valószínűleg nem annyira súlyos, mint a számok mutatják, hiszen nem az összes igazolt megbetegedés az, ami lefedi a ténylegesen megfertőződötteket, az én becsléseim szerint ez olyan 6-7, max tízszeres is lehet"

- mondta Dr. Merkely Béla.

A kutatók azt is kihangsúlyozták, hogy a harmadik hullám előszobájában az a legfontosabb, hogy minél nagyobb legyen az átoltottság. Aki nem oltatja be magát, az előbb vagy utóbb, de biztosan elkapja a vírust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.