Müller Cecília elárulta, várhatóak-e további szigorítások

Forrás: shutterstock -
Operatív Törzs Müller Cecília szigorítás koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre aggasztóbbak a számok a koronavírus-járvány tekintetében, aminek az oka valószínűleg a vírusmutáció gyors terjedése. Müller Cecília elárulta, tervben vannak-e újabb szigorítások.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján kiderült, a brit mutáns gyorsan terjed már a világban, és úgy tűnik, súlyosabb megbetegedést okoz. Hazánkban eddig 378 személynél mutatták ki. Müller Cecília arra kér mindenkit, ne válogasson az oltások közül. A következő két hétben minden eddiginél több állampolgár kaphatja meg a vakcinát.

A fotó illusztráció. Forrás: shutterstock

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy várható-e további szigorítás:
„Természetesen nagyon örülnénk, ha nem kellene szigorítani. A járványügyi adatok valóban óvatosságra, fokozott figyelemre intenek minket. Nem szeretnénk egyelőre további szigorításokat bevezetni, de az, hogy ez így is maradjon, rajtunk múlik. Az általános védelmi intézkedéseket türelemmel kell elviselnünk és betartanunk, hiszen látjuk, hogy a harmadik hullám elkezdődött. Ugyanakkor egy nagyon fontos fegyver van a kezünkben, ha élünk az oltakozási lehetőséggel, akkor bízom abban, hogy meg tudjuk törni a harmadik hullámot. Rendkívül fontos a következő időszak"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.