Tudósok megfejtették, mitől lesz tartós egy szerelem

szerelem
Fotó / Shutterstock -
párkapcsolat szerelem DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tartósan boldog párkapcsolat titkát sokan probálták és próbálják folyamatosan megfejteni. Tudósok azonban úgy tűnik, most megtalálták, méghozzá a DNS-ben.

A CD38 nevezetű szerelmgénnel rendelkező párok hosszú és boldog kapcsolatra számíthatnak, legalábbis ezt állítják a kutatók.

A tartós szerelem titka a DNS-ben keresendő Fotó / Shutterstock

Ez a gén többek között a szerelemhormonnak is nevezett oxitocin előállítását is szabályozza. Akik szervezetében bőven van ebből a hormonból, megértőbbek, könnebben kezelik a kapcsolaton belüli konfliktusokat, jobb társak. Ez derül ki egy amerikai kutatásból, amiben 71 friss házaspárt, azaz 142 embert vizsgáltak a mézes heteik után, 4 havonta.

A kutatás vezetője, dr. Anastasia Makhanova a Daily Mailnek elmondta, a CD38 gén nem minden emberben található meg. Azok, akiknél nincs meg a szerelemgén, nehezebben bíznak meg társukban, illetve bocsátanak meg neki, továbbá hálájukat sem tudják egyértelműen kifejezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.