"Akármennyi chipset kért, megvettük neki" - 105 kilót nyom a 8 éves budapesti kisfiú

Benji kisfiú Rácz Géza segítség túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze 8 éves az a budapesti kisfiú, aki 105 kilósra hízott. Balogh Benjámin szülei nagyon aggódnak a fiúkért, nemrég felkeresték Schobert Norbi pártfogoltját, Rácz Gézát, remélve, hogy ő tud majd fiúknak segíteni. 

Balogh Benjámin egyetlen gyermeke a szüleinek, akik őszintén elismerik, hogy nagyon elkényeztették fiúkat és olykor túl sok mindent megvettek és megengedtek nekik.

"Benji az egyetlen gyerekünk a feleségemmel, és rengeteget vártunk rá, hogy megérkezzen az életünkbe. Talán ezzel magyarázható, hogy roppant módon elkényeztettük. Kapott xboxot, playstationt, és akármennyi chipset kért, megvettük neki" - mesélte a Borsnak István, Benjámin édesapja.

Azt azonban nem értették, hogy mi állhat a kisfiú folyamatos hízása mögött.

"A cukorterheléses vizsgálaton kimutatták, hogy Benji nem cukorbeteg, igaz, a túlsúly következtében a pulzusa jóval 100 felett van. Éjszaka gyakran nyögdécsel és izzad, egyre rosszabbul érzi magát a bőrében" - nyilatkozták a szülők.

Egyelőre az orvosok alapbetegséget nem találtak Benjinél, a család inkább pszichiátriai problémára gyanakszik.

Benji egyelőre magántanuló, napi két órát van az iskolában, ahola tanárok külön foglalkoznak vele.

"Meguntam az osztálytársaim állandó csúfolodását! Szeretnék velük játszani és együtt tanulni, de ez még nem megy"

- mondta szomorúan a kisfiú.

A szülők Rácz Gézához fordultak, aki Schobert Norbi segítségével már több, mint 70 kilótól szabadult meg.

"Magamról tudom, mennyire nehéz helyzetben van Benji! Meg kell menteni az életét, hiszen akármennyire is durván hangzik, konkrétan az forog veszélyben. Semmi sem lehet fontosabb az egészségnél!" - mondta a lapnak Géza.

Rácz Géza Schobert Norbi segítségével szabadul meg súlyfeleslegétől Forrás: Instagram

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.