Megbüntették tilosban parkolásért, miután infarktus miatt félrehúzodott vezetés közben a nő

büntetés Tilos infarktus parkolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 74 éves budapesti nő éppen az orvosához tartott, amikor vezetés közben elkezdtek zsibbadni a végtagjai és nyomni kezdett a mellkasa. Félreállt autójával, de utólag kiderült, hogy szabálytalanul, amiért később meg is büntették.

Január 22-én a 74 éves budapesti nő éppen orvoshoz ment, amikor nyomást érzett a mellkasában, elkezdett zsibbadni a karja és úgy érezte, mintha kést döftek volna a hátába.

Azonnal félreállt az autójával és mentőt hívott. Amikor panaszaival küzdött, nem tudott arra figyelni, hogy szabályosan parkolt-e, aminek az lett a következménye, hogy amíg ő a kórházba tartott a mentőautóval, őt megbírságolták a közterület-felügyelők 15.000 forintra.

A kép illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem a közterületesek.

- magyarázta az asszony.

Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg" - nyilatkozta a Blikknek.

Az ügyben a lap megkereste az illetékes, VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet sajtófőnökét Gerencsér Máriát, aki azt közölte: a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.