Erre gondolt Károly herceg, amikor először megpillantotta későbbi feleségét, Diana hercegnőt

Forrás: AFP/- -
eljegyzés Károly herceg Diana hercegné Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly herceg és Diana hercegnő ma 40 évvel ezelőtt jelentették be eljegyzésüket, ahol a leendő király felidézte, milt gondolt, amikor először vette szemügyre a 16 éves lányt.

Károly herceg és Diana hercegnő ma 40 éve jelentették be eljegyzésüket, így kezdődött a modern idők egyik leghíresebb párkapcsolata. Diana 16 éves korában találkozott először leendő férjével, a 28 éves Károly herceggel. A férfi akkoriban még a hercegnő idősebb nővérének csapta a szelet, de románcuk hamar véget ért - írta meg a Daily Star.

Károly herceg eljegyzésük alkalmával árulta el, mi járt a fejében, amikor megpillantotta a fiatal Diana-t.

Lady Diana és Károly herceg esküvőjét több, mint 750 millióan nézték meg. Forrás: AFP/-

Diana erre azt válaszolta, hogy ő pedig csodálatos férfinek látta Károlyt. A szóbeszéd szerint nem sokkal a hercegggel való találkozása utána Diana már azt híresztelte barátai körében, hogy feleségül fog menni Wales hercegéhez.

A nagy lelkesedés ellenére a pár három év múlva láthatta egymást újra. Bár csak 13 alkalommal találkoztak egymással, Charles végül 1981 februárjában megkérte Diana kezét. Első közös interjújuk során a riporter megkérdezte Diana-t, hogy szerelmes-e Károly hercegbe, aki azonnal rávágta, hogy "Igen, természetesen."

Hat hónappal később Diana Lady Diana Spencer néven sétált be a folyosón és Diana walesi hercegnőként, a leendő királynőként lépett ki a Szent Pál-székesegyházból. Az ünnepséget, amelyet világszerte több mint 750 millióan néztek meg, továbbra is minden idők egyik legikonikusabb királyi pillanatának tekintik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.