Laranie McHendrie Decaire az 1980-as években világszerte versenyeken képviselte hazáját, az elmúlt négy évben azonban hajléktalanná vált és egy templom temetőjében húzza meg magát. 

A 64 éves úszónő, aki a világ egyik legrangosabb egyetemén szerzett diplomát, külföldön is dolgozott dadaként és szociális munkásként. Bejárta a világot, segített, ahol tudott és boldog életet élt. Élete akkor fordult fel fenekestül, 1990-es évek végén Angliában nyugdíjba ment - írja a MyLondon.

Tizenegy éves koromtól dolgozom, 14 évesen már adót fizettem. Sajnos azonban elveszítettem a vagyonomat. Valójában a rendszer változásai, lopások, csalások és más hasonló dolgok miatt kerültem ebbe a helyzetbe.Ráadásul közben megváltoztatták a nyugdíjkorhatárt, amely most 66 év és erre nem vagyok jogosult" - mesélte Laraine.

A kép illusztráció!Forrás: Shutterstock

Az úszónő elveszítette lakását, ingóságait, vagyonát és az államhoz fordult segítségért. Több mint egy hónapig minden nap meglátogatta a munkaügyi központot, hogy bebizonyítsa, Londonban él. Korábbi mentális egészségügyi problémák hiányában és 16 év alatti gyermekek nélkül Laraine nem tudta teljesíteni a szociális lakásokra vonatkozó szigorú kritériumokat, és nem volt jogosult segítségre. Ráadásul a volt úszónőnek azt is mondták, ha továbbra is elfogadna valamilyen ellátást, akkor törvény szerint vissza kell fizetnie, amikor megkapja a nyugdíját.

Így történhetett, hogy Laranie-nek nincs semmilyen bevétele és kénytelen az utcán tengetnie életét. Nincs pénze, otthona, élő rokona, az egyetlen jó dolog az életében, hogy mivel önkéntesen jelentkezett ellátásra, így legalább ételt kap az államtól.