Megfenyegették a legendás magyar színésznőt: az ital miatt a karrierje is veszélybe került

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
Pécsi Ildikó alkohol függőség szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikónak komoly alkoholproblémái voltak. Azzal is megfenyegették, hogy ha tovább iszik nem kap több szerepet.

Bizony előfordult, hogy szerelmi bánatában, vagy egy nehezebb nap után alkohollal vígasztalta magát a színésznő.

Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - MTI/MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

Az egész akkor vette kezdetét, amikor 1962-ben a színésznő a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, és megismerkedett egy cseh zeneszerzővel, akivel a házasság is szóba került, ám a férfi megbetegedett, majd meghalt.

„Rendkívül megviselték a történtek, inni kezdett, magába fordult és nem törődött semmivel. Egyszer például az egyik előadás közben fogta magát, és hazament. Nem érdekelte a színház, sem a szerepek. Másnap, amikor az igazgató, Nógrádi Róbert beszélgetésre invitálta, azonnal megivott öt konyakot. A direktor ott helyben közölte vele, csak akkor kap főszerepet, ha abbahagyja az ivást, ha viszont tovább folytatja ezt az életmódot, kirúgják"

– mesélte Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba a Sorry! magazinnak. Aki szerint, ha későbbi férje, Szűcs Lajos nem toppan be Ildikó életébe, Ildikó örökre hátat fordít a színpadnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.