Szabadtüdős merülés okozta a 17 éves fiú halálát - holttestét csak 3 héttel később találták meg

halál holttest víz alatt búvár Halász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 17 éves Oscar Montgomeryt tavaly május 27-én látták utoljára, amikor Portlandbe utazott, hogy hosszú kihagyás után újra víz alá tudjon merülni. A holttestét három héttel később találták meg. 

Oscar Montgomery tapasztalt búvár és halász volt, akinek a koronavírus okozta korlátozások miatt hosszú ideig nem volt lehetősége víz alá merülni. Azért, hogy végre hódolhasson legnagyobb szenvedélyének elutazott Portlandbe, ahonnan merülés után már többet nem jött fel a felszínre.

Miután nem hallottak felőle a Királyi Haditengerészet megkezdte a keresését egy hadihajó segítségével, de sajnos már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből júnis 17-én - írja a Mirror.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Oscar édesanyja, Mary Montgomery elmondása alapján fia halálát egy rendkívül veszélyes szabadtüdős merülés okozta.

Oscar nemrég töltötte volna be a 18. életévét, emlékére az iskolája egy alapítványt hozott létre.

"Az öröksége az Oscar Montgomery Környezetvédelmi Alapítvány segítségével fog tovább élni. Ez a jótékonysági szervezet fel szeretné hívni a figyelmet a környezetvédelmi projektekre és kutatásokra, illetve támogatni szeretné azok tevékenységeit. Oscar minden tekintetben egy hihetetlen fiatalember volt" - írják a Facebook-oldalukon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.