Gyógyult gólyákat engedtek szabadon, nem várhattak tovább

Forrás: -- -
állat gólya madár sérülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemzetiszín szalaggal is megjelölt, sérülésből felépült gólyákat engedtek szabadon március 15-én. Megvolt az oka, hogy miért ezt a napot választották.

Déri János igazgató-állatorvos a Hortobágyi Madárparkban szabadon engedett 13 gólyát. A madarak sérülés után hosszú ideig lábadoztak, de most már gyógyultnak számítanak.

Március 15-én engedték el őket, nemzetiszín szalagot is kaptak a lábukra. Egyrészt a forradalomra is megemlékeztek így, másrészt éppen ezen a napon érkeznek vissza Afrikából a gólyák. Így mind egyenlő esélyekkel foglalhatnak fészket maguknak – írta a Blikk.

A fotó illusztráció. Forrás: --

„Ezeket a példányokat augusztusban nem tudtuk olyan állapotba hozni, hogy elengedhessük, ezért száz gólyával együtt átteleltettük őket. Közülük 20-30 tartósan sérült, ezért még maradnak" – mondta Déri János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.