Apás szülést terveznek: Sáfrány Emese párja is tanfolyammal készül fel

szülés apás szülés Sáfrány Emese
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tanfolyamra jár Sáfrány Emese, hogy alaposan felkészüljön a szülésre. Ám párja sem marad ki belőle, ugyanis ő is bent lesz a szülőszobán.

Sáfrány Emese komolyan készül a szülésre, ugyanis nem szeretne túl sok váratlan helyzettel szembesülni.

„Olyan típus vagyok, hogy ha ismeretlen terepre érkezem, egyfajta bizonytalanság kerít hatalmába, ezért szeretem körbejárni a témát. Nagyon sok emberrel beszélgettem, és mélyen beleástam magam a várandósság folyamatába, a szülésbe és az azt követő időszakba, rengeteg kérdés merült fel bennem. Ezért volt szükségem egy olyan szakemberre, aki mindent megválaszol nekem. A babavárásban talán a szülés a legfontosabb, amire fel kell készülni, hiszen számos váratlan dolog történhet közben" – mesélte Emese a Borsnak.

Sáfrány Emese már nagyon készül a szülésre. Forrás: Sáfrány Emese/Instagram

A sztár előre megtanulja a helyes légzés- és nyomástechnikát, hogy az egész szülése elviselhetőbb legyen. Ám párja is a részese akar lenni az élménynek, ő is bent lesz vele, így a tanfolyamból se marad ki.

„Apás szülést tervezünk, ezért majd Ádám is bekapcsolódik, és felkészítik, miképp tud majd nekem segíteni, lelkileg vagy a testi fájdalmakban. Azt pontosan tudjuk, hogy életünk talán egyik legnagyobb élménye lesz, de fontos, hogy ne érje őt sem meglepetés. Szeretném a tőlem telhetőt megtenni, hogy minden jó legyen. Természetes úton szeretném világra hozni a gyermekemet, de bármi közbeszólhat"

– mesélte a kismama, akit arra is felkészítenek, mi vár rá, ha megérkezik a baba.

„Azt is megmutatják, hogyan kell egy babához érni, hogyan kell szoptatni, és minden mást, ami eddig számomra ismeretlen volt. A kötelező vizsgálatok alkalmával és a védőnőnél minden kismama kap tanácsokat, amikkel segítik a leendő anyukákat, de az nem ugyanaz, mint ahogy itt részletesen körbe tudjuk járni minden egyes momentumát."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.