Kapás Boglárka Nyitrai Zsolt elfogadás Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 21-én van a Down-szindróma világnapja, ennek apropójából indult el a kezdeményezés, hogy felemás zoknival álljunk ki az elfogadásért és az esélyegyenlőségért. Ehhez Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott is csatlakozott.

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, a Rejtett Kincsek Down Egyesület pedig kampányt indított ez alkalomból. Ezért látható a közösségi médiában hogy hírességek és civilek egyaránt felemás zoknit húztak fel. Kiállva ezzel az egyenjogúság mellett.

Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott is posztolta Facebook-oldalára, felemás a zoknijait, mellette sok híresség hasonlóan tett – adta hírül a Ripost.

„Ez a nap világszerte arról szól, hogy az emberek feltűnő felemás zoknit húzva felhívják a figyelmet arra, hogy támogatják a fogyatékossággal élőket és társadalmi elfogadásukat" – írta a képviselő a poszthoz.

De Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Miklósa Erika és a Bagossy Brothers Company vagy Ónodi Eszter is hasonlóképpen tett.

„Mindig is fontosnak éreztem, hogy ismertségemet nemes célokra használjam és szóljak azok nevében, akiknek ez nem adatik meg" – írta Kapás Boglárka.

A fotót ITT nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.