Megmentheted a mobilod, ha a WC-be esett, íme a megoldás!

készülék mobil wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkivel megtörténhet az a kellemetlen eset, hogy a mobilja a WC-be esik. Ilyenkor sajnos akár teljesen tönkre is mehet. Ha viszont követed az alábbi lépéseket, megmentheted a készüléket!

Manapság már sokan a WC-re is magukkal viszik a telefont, vagy éppen a nadrágzsebükben tartják, és a fürdőszobában megtörténik a baj: a készülék belezuhan a WC-kagylóba. Ne ess kétségbe, ha betartod ezeket a szabályokat, megmentheted a mobilod.

Azonnal kapcsold ki, és ne is próbáld újraindítani, mert zárlatos lesz!

Minél előbb szedd szét a készüléket, vedd ki belőle az akkumlátort, a SIM kártyát, és ha van, a memóriakártyát is.

A kép illusztráció. Forrás: Steve Buissinne/pixabay.com

Ezeket egyesével töröld át száraz kendővel vagy papírtörlővel, majd tedd meg ezt a telefon belsejével is. Semmiképp se használj hajszárítót, mert az károsítja a készüléket.

Ezután tedd az alkatrészeket egy légmentesen zárható zacskóba vagy egy sima zárható dobozba, és töltsd meg rizzsel, az ugyanis remek nedvszívó. Ügyelj, arra, hogy mindent teljesen lepjen el.

Várj két napot, ennyi idő ugyanis szükséges, hogy felszívódjon minden nedvesség. Majd szereld össze, és próbáld bekapcsolni. Ha nem működik, akkor sajnos a szerviz a megoldás – írta a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.