DIY tavaszi kopogtatók - Így díszítsd fel a bejárati ajtódat újrahasznosított dekorelemekből

tavaszi kopogtató tavasz kopogtató DIY ajtódísz dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az ideje, hogy otthonunkat is tavaszi díszbe öltöztessük. Szuper könnyű és mutatós ajtódísz ötleteket hoztunk most nektek, amiket minimális kézügyességgel otthon is elkészíthettek.

Hazánkban is egyre többen díszítik fel a bejárati ajtójukat különféle díszekkel, kopogtatókkal.
Nem kell több ezer forintot költeni ezekre a dekorációkra, elég, ha csak szétnézel otthon és újrahasznosítod a korábbi évek ünnepi dekorációit.

Karácsonyi koszorúból kopogtató

Hozzávalók: kiselejtezett karácsonyi koszorú, nem használt póló vagy ruha anyaga, lehetőleg több színben, vatta, olló, tű, cérna, ragasztó vagy ragasztópisztoly, színes szalag

Keresd elő a karácsonyról megmaradt adventi koszorúdat vagy ajtódíszedet. Szedd le róla a különböző díszeket és már kezdheted is a díszítést.

Ha túlságosan sok ragasztófolt van a koszorú alapon, nyugodtan vond be az egészet színes szalaggal, vagy egyenlő csíkokra vágott anyaggal.

Ha ezzel megvagy, vágj tetszőlege méretű tojás formájú anyagdarabokat, amiket kifordítva varrj össze. (egy pici részt hagyj majd a tölteléknek. Ha megvagy, tömd meg a kis textil tojásokat vattával, majd varrd be a végét is.

Minél többet készítesz ezekből a tojáskákból, annál díszesebb lehet a kopogtatód.

Ugyan ezzel a módszerrel készíthetsz még nyuszi és csibe figurákat is, amikhez az interneten számos sablont találsz.

A számodra megfelelő alakzatban ragaszd fel ezeket az anyagfigurákat a kopogtatóra, majd színben passzoló szalaggal elegánsabbá teheted az egészet. Ugyanebből a szalagból akasztót is rakhatsz a kopogtatóra, amivel könnyedén felhelyezheted a díszt az ajtóra.

Forrás: Etsy

Kopogtató színes, száraz virágokból

Hozzávalók: kiselejtezett pot pourri illatósító, ragasztópisztoly, elhasznált koszorú, vagy szalmacsokor, szalag

Ha te is szoktál pot pourrival illatosítani, biztosan van kéznél néhány csomag különféle kiselejtezett száraz virág, amiknek ugyan illatuk már nincs, de nagyon szépek ahhoz, hogy kidobjuk őket.
Karácsonyról vagy más ünnepekről megmaradt koszorúra ragasztva gyönyörű újrahasznosított ajtódíszt kaphatunk.
Ahogy az előbbi kopogtató ötletnél, ennél is távolítsd el a régi dekorációt a koszorúról, majd vond be szalaggal vagy egyszerűen csak hagyd meg természetes valójában.

Válogasd ki a pot purri csomagokból a legszebb darabokat és a számodra tetsző alakzatban ragaszd fel a koszorúra tömören. Elhelyezheted a virágokat az egészen koszorún, de az alján és az oldalán is tökéletesen mutat. (a pot purri mennyiségétől is függ)

Koszorú helyett összegyűjthetsz szalmát is, amiből formázhatsz koszorúformát, de vesszőből is könnyedén elkészíthető ez az alap.
Szalaggal, masnival díszítheted.

Forrás: Shutterstock

Kopogtató csipkéből és művirágból

Hozzávalók: fonott koszorúalap, csipke, művirág, ragasztópisztoly, szalag

Ha egy igazán romantikus, vintage stílusú kopogtatót szeretnénk a bejárati ajtóra akasztani, mindenképpen ezt a megoldást válasszuk.

Ha van otthon fonott koszorúalap, akkor egyszerű dolgunk van. Ha nincs, akkor vesszővől formázhatunk egyet, de a barátokról, rokonoktól is megkérdezhetjük, nincs-e egy kidobásra váró fonott koszorújuk korábbi ünnepekről.

Ha nem fehér az alapod, fesd be. Ha megszáradt, csipkéből készíts rá szalagot és művirágokkal díszítsd fel. (Művirágokat szintén korábbi díszekből használhatsz, de ezeket is összegyűjtheted ismerősöktől, barátokról.) Idén trendi választás a rózsa és a babarózsa szép púder színekben.

Forrás: Etsy, Ebay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.