Tavaszi hajmegújulás - ezeket tedd meg a fényes, egészséges hajért

tavasz haj szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a tavasz, a napsütés, a meleg idő - nem csak a természet ébred ilyenkor, de a testünk is új erőre kap. Eljött az ideje egy kis megújulásnak. Kezdjük is el a hajunkkal.

Bizonyára sokan tapasztalják, leginkább a közepes és hosszú hajjal rendelkező hölgyek, hogy hajuk a szürke, téli, hideg időjárás után fakó, fénytelen és tartás nélküli.

Nem kell csüggedni azonban, ugyanis hajunkat nagyon gyorsan tudjuk regenerálni - ehhez gyűjtöttünk össze néhány szuper ötletet, amik közül sokat otthon is elvégezhetünk.

Frissítő hajvágás

Ha csak ritkán jársz fodrászhoz, tavasszal érdemes mindenképpen felkeresni egy profi szakembert, aki kezelésbe veszi a töredezett hajvégeket. Egy frissítő, akár dúsító hajvágás azonnali és látványos eredményt nyújthat, nem beszélve arról, hogy a hajunk is újra lélegezni tud majd.

Frissítő festés, színezés

Azoknak, akik néha napján festetik a hajukat, tavasszal nem árt egy kis színmegújítás is. Egy kis satír, melír vagy tőfestés szintén hihetetlen eredményt hozhat. Lehetőség szerint ezt is bízzuk profi szakemberekre. Egy rosszul megválasztott festék vagy technika sokat tud rontani a haj szerkezetén és egészségén.

Ha természetes hajszínezésre vágysz, akkor otthon is el tudod azt végezni, méghozzá kakaó és joghurt segítségével. Barna hajúaknak szuper hajszín-megújító hatása van.

Kakaós hajszínező

Hozzávalók: 1/2 csésze kakaópor, 1/2 csésze sima joghurt, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál almaecet

Keverjük össze a hozzávalókat, mossuk meg a hajunkat és tegyük fel a masszát az egész hajunkra. 2-3 percig elég, ha fent hagyjuk, majd öblítsük ki.

A kakaó elmélyíti a haj barna színét, a méz hidratálja annak szerkezetét, az almaecet pedig megnyitja a haj szerkezetét és a színező így jobban be tud épülni.

Kakaós hajszínező Forrás: Shutterstock

Otthoni pakolások

Ha túl vagy egy frissítő hajvágáson, otthon is kézbe veheted hajad egészségét, vagy annak megtartását.

Rozmaringos hajkondicionáló

Hozzávalók: 2-3 csepp rozmaring-illóolaj, 1 kanál langyos mandulaolaj

A rozmaring remekül stimulálja a haj növekedését valamint hatékonyan fellép a bőrirritáció ellen is. A rozmaring légiessé és csillogóvá teszi a hajszálakat. Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk bele a fejbőrbe és a hajszálakba, egészen a hajvégekig. Az olajos hajunkat csavarjuk meleg törölközőbe és hagyjuk hatni 45 perc után. Ezután jó alaposan öblítsük le a hajunkat.

Rozmaringos hajkondicionáló Forrás: Shutterstock

Banános mézes pakolás a fényes hajért

Hozzávalók: 1 db érett banán, 1 dl víz, kevés langyos méz

A hozzávalókat tedd be egy turmixba, jól dolgozd össze, hogy egy könnyen kenhető masszát kapj. Ezt vidd fel benedvesített hajra, majd alufóliával, sapkával, meleg törülközővel tartsd melege fél órán át, majd alaposan mosd ki a maszkot a hajadból.

Banános mézes pakolás a fényes hajért Forrás: Shutterstock

Barna cukros olívás hajmaszk

Hozzávalók: 2 kanál barna cukor, 1 kanál olívaolaj

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, vidd fel a fejbőrödre majd a hajszálakra is. 15-20 percre hagyd fent a pakolást, ha lejárt az idő, langyos vízzel alaposan öblítsd ki.

A barna cukor kiváló bőrtisztító, radírozó hatású, amely segít a fejbőr felfrissítésében, az olívaolaj pedig remekül hidratálja a haj teljes szerkezetét és a fejbőrt is.

Barna cukros olívás hajmaszk Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.