védelem rendőrség Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem egyszerű az élete Harry hercegnek és Meghan Markle-nek, mióta elhagyták a királyi családot és új életet kezdtek a tengerentúlon. Mióta 2020 júniusában beköltöztek jelenlegi otthonukba egyéves fiúkkal összesen 9 alkalommal kellett értesíteniük a rendőrséget. Nem érzik magukat biztonságban, a királyi család azonban ennek ellenére sem nyújt védelmet nekik. 

Meghan Markle és Harry herceg kilenc hónappal ezelőtt vette birtokba új otthonát Montecitoban. Amióta elhagyták Los Angelest és ideköltöztek, összesen kilenc alkalommal kényszerültek rendőri segítséget hívni a házukhoz. Még karácsony is este is érkezett telefonhívás tőlük. Egy 37 éves férfit akkor le is tartóztattak, de még aznap szabadon elengedték.

"Ekkor jutott eszembe, hogy ez nem lesz biztonságos. A határok le vannak zárva, a biztonsági őreinket eltávolították és mindenki tudja, hogy pontosan hol lakunk. Ez nem biztonságos, el kell mennünk innen" - nyilatkozta Harry Kanadából való kiköltözésükről még az Oprah-interjúban.

Harry és Meghan nem kapnak védelmet a királyi családtól Forrás: CBS

A hercegi pár többször fordult védelemért a királyi családhoz, de eddig mindig elutasítást kaptak, még a kisfiúkat sem vették figyelembe. Ahogyan arról sem akarnak hallani, hogy Meghanék fia hercegi címet kaphasson - írja a Bors.

"Ezzel a címmel születtem. Örököltem a kockázatot. Sokkolt"

- idézte fel a Page Six a herceg szavait, amit még Oprah-nak mondott arról, hogy a családja nem akarja biztosítani a védelmüket, miután szakítottak a monarchiával.

A britek azonban tántoríthatatlanok, nem akarnak segíteni a párnak, sőt, felháborítónak tartják a viselkedésüket.

"Ebből látszik, hogy mennyire naívak, és úgy érzik, hogy mindenre jogosultak. Egyszerűen arrogáns volt azt feltételezni, hogy ők és a babájuk védelmet kaphatnak"

- fejtette ki a véleményét Dai Davis, a királyi család egy szakértője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.