Egy kis nosztalgia: soha nem látott felvételek kerültek elő II. Erzsébet múltjából

Fotó / AFP -
dokumentumfilm Erzsébet királynő királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új ITV dokumentumfilm készült II. Erzsébet királynőről "The Queen Unseen" (A királynő, ahogy még sosem láthattuk) címmel, amely soha nem látott pillanatokat tár fel a királynő magánéletéből.

A dokumentumfilm házi felvételeket használt fel, hogy a 94 éves királynőnek olyan oldalát mutassák meg, melyet eddig még senki sem látott. A lenyűgöző dokumentumfilm bemutatja, ahogy a mindössze hét éves hercegnő hogyan játszik családjával a windsori Royal Lodge-ban. A hercegnőt szülei, VI. György (akkor Albert herceg, York hercege), felesége, Erzsébet York hercegné és nővére, Margaret hercegnő mellett tűnik fel - írja a Daily Mail.

Erzsébet királynő Fotó / AFP

A filmben feltűnik a 25 éves Erzsébet is, aki bár akkor nem tudta, csak néhány hónapra volt attól, hogy 1952-ben elveszítse szeretett édesapját, VI. György királyt. Felvételeket láthatunk a királynőről és Fülöp hercegről, ahogy 1951-es kanadai tartózkodásuk során szánkóznak és lovakat simogatnak.

A film bemutatja a királynőt, mint négygyermekes anyát is, ahogy a család és a barátok egy skót tengerparton töltötték a napot - homokvárak építésével, grillezéssel és fürdéssel a „fagyos" vizekben.

A féltve őrzött felvételeket itt nézheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.