Kiderült, mekkora vagyonra tett szert élete során Fülöp herceg

Forrás: AFP/Glyn Kirk -
vagyon Fülöp herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre nem tudni, ki fogja örökölni Fülöp herceg címeit.

A pénteken elhunyt Fülöp már 1947 óta viseli az Edinburgh hercege címet. Az öröklési rend szerint a címet a legidősebb fia, Károly herceg örökölné, azonban ő már a walesi és cornwalli herceg címekkel is büszkélkedik, így nem valószínű, hogy ezek mellé egy harmadikat is kap majd.

Károly idősebbik öccse, András a yorki herceg címet viseli, míg a legfiatalabb fiútestvér, Eduárd egyelőre csak a Wessex grófja címmel büszkélkedhet. Mivel a gróf két fokozattal lejjebb van a hercegi címhez képest, úgy tűnik, Eduárd lehet a szerencsés. A királynő dönti majd el, hogy kinek adja Fülöp herceg két másik címét, a Greenwich báróját és Merioneth grófját. Az öröklési sorrendet alapul véve Károly hercegnek kéne a befutónak lennie.

Fülöp 99 év alatt óriási vagyonra tett szert, amit előreláthatólag a királynő és a gyermekeik örökölnek majd: a Sovereign Grant Actnek köszönhetően évente 400 ezer font járadékot kapott, ami jelenlegi árfolyamon közel 165 millió forintot jelent.

Nem ez volt Fülöp egyetlen bevételi forrása, a becslések szerint vagyona olyan 9,8 mulliárd forintnak megfelelő fontra rúg

-írja a Cosmopolitan.

Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh leaves King Edward VII's Hospital in central London on March 16, 2021. - The 99-year-old husband of Queen Elizabeth II was in hospital with a heart condition. (Photo by Glyn KIRK / AFP) Forrás: AFP/Glyn Kirk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.