Hüvely nélkül született a nő, végül magának alakított ki egyet

nemiszerv hüvely Ally Hensley genetikai rendellenesség női
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ally Hensley motivációs előadó egy ritka genetikai rendellenességgel, a Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómával (MRKH) jött a világra, ami azt jelenti, hogy sem hüvelye, sem petefészke, sem pedig méhe nincsen.

Ally Hensley 16 éves volt, amikor ellátogatott a nőgyógyászhoz, hogy kiderítse miért nem jött még meg a menstruációja, akkor derült ki, hogy ritka betegségben szenved, aminek következtében méh, petefészek és hüvely nélkül jött a világra.

"Ekkor az orvosok két lehetőséget tártak elém. Vagy műtéti úton készítenek nekem vaginát, vagy pedig én magam alakítom ki magam számára a női nemi szervet, saját kezűleg"

- mondta Ally.

Ally végül saját magának alakította ki a hüvelyét. Kezdetben a hüvelybemenete akkor volt, mint egy átlagos hüvelykujj körme, azonban a kemény és kitartó munkának köszönhetően - napi több órát hüvelytágító kupokkal próbálkozott - olyan vaginát alakított ki magának, amellyel már képes örömteli szexuális életet élni - írja a nuus.

Azonban azt még a mai napig emészti, hogy nem születhet saját gyermeke.

Ally betegsége egyébként annyira ritka, hogy világszerte csak 5 ezer nőt érint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.