Kiakadtak a nézők a BBC-re Fülöp herceg halála után

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Annegret Hilse / Sven Simon -
halál Fülöp herceg panasz BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen felháborodtak a britek és kiakadtak a BBC csatornára, miután Fülöp hercegre emlékezetető műsorokat adtak csak le a herceg halála után. Több panasz is érkezett a televízióhoz, miszerint túl sok volt a hercegről szóló program. 

Miután 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, BBC1 és BBC2 törölte az aznapi összes műsorát, helyükre Fülöpről szóló műsorokat adott le. Így nem került adásba az EastEnders következő epizódja, a Gardeners' World kertészműsor új része, valamint a Masterchef döntője sem.

A tévénézők felháborodtak, többen panaszt nyújtottak be a televízióhoz. Sokan diktatúrához hasonlították a helyzetet, mások úgy vélik, hogy propagandatévé lett a csatornából, néhányukat pedig a 40 évvel ezelőtti Kelet-Európára emlékeztette a helyzet - írja a Blikk.

Meghalt II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg Forrás: AFP

A BBC1 és BBC2 is ugyanazt az adást adta, a BBC4-en pedig semmit nem adtak le, csak egy üzenetet írtak ki a nézőknek, hogy kapcsoljanak át a közszolgálati adó csatornáira.

Az emberek azonban nem kapcsoltak át, aminek meg is lett a következméne, a Guardian információi szerint 6%-al csökkent a csatorna nézettsége, a BBC2 a nézői kétharmadát veszítette el.

A Guardian arról is írt, hogy a BBC honlapján sokkal nagyobb nézettséget kapott a rapper, DMX halálhíre, mint Fülöp hercegé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.