Tóth Gabi autoimmun betegségéről vallott: szülést és szoptatást követően alakult ki

Forrás: Tóth Gabi/Instagram -
Tóth Gabi Hashimoto-kór oltás autoimmun betegség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Gabi nemrég kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, amely kapcsán elmesélte, hogy milyen betegségben szenved, mióta megszületett a kislánya. 

Tóth Gabi eddig nem mesélt róla, de a koronavírus elleni védőoltás beadatása kapcsán blogbejegyzésében elmesélte, hogy kislánya születése óta autoimmun betegségben szenved.

"Én hiszek abban, hogy a vakcina az egyetlen járható út ahhoz, hogy megvédjünk magunkat, a családunkat és egymást, és abban is hiszek, amit az én drága orvosom mondott, hogy ez a kulcs ahhoz, hogy visszakapjuk az életünket.Amit viszont még nem említettem korábban, és semmilyen interjúban nem hangzott el, hogy

a szülést és szoptatást követően sajnos kiderült: a hormonháztartásom felborulásának következtében lett egy autoimmun betegségem, aminek a neve hashimoto. Ez egy pajzsmirigy betegség, ami autoimmun-gyulladást indít el, ezzel károsítva a pajzsmirigyet, alulműködéshez, ritkábban túlműködéshez vezethet. Egyelőre nálam az utóbbi van, de ez az esetek többségében egyszer csak megfordul.

A lényeg, hogy emiatt én csak a Pfizer vagy a Moderna vakcinákat kaphatom meg. Fel voltam tehát készülve, hogy még akár hónapokat is várnom kell, de mivel elsők között regisztráltam, azért reménykedtem" - mesélte a történetet Gabi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.